Deterink wint Gouden Toga

Delen:

BWN-toga-1De Gouden Toga, de prijs voor de beste in print verschenen wervingsadvertentie die jaarlijks door Mr. wordt uitgereikt, is dit jaar naar Deterink gegaan. Op vrijdag 25 november reikte drs. Robbert Coops (Schuttelaar & Partners) als voorzitter van de jury de Gouden Toga uit aan Noortje van den Heuvel (recruiter) en Marc van Gelder (directeur) van Deterink.

De Gouden Muis, de prijs voor de beste recruitmentwebsite ging – net als vorig jaar – naar De Brauw Blackstone Westbroek voor hun website www.werkenbijdebrauw.nl. De Gouden Bef, de publieksprijs die wordt toegekend door de bezoekers van www.mr-online.nl, was voor Loyens & Loeff. De Gouden Sleutel, de publieksprijs voor de beste advertentie niet gericht op werving en selectie, ging naar Van Lanschot Bankiers.

Na een welkomstwoord van Michiel van Kleef, hoofdredacteur van Mr., hield prof. mr. Edgar du Perron (decaan van de rechtenfaculteit van de Universiteit van Amsterdam) een toespraak onder meer over het gewenste profiel van de aankomende advocaat. Vervolgens sprak juryvoorzitter Robbert Coops het juryrapport uit. De jury bestond dit jaar uit: Chrisje Bosman (voorzitter Stichting Jonge Balie Nederland), Laura Burgers (rechtenstudent aan de Universiteit van Amsterdam), Fien McColl (creative director van reclamebureau 707 Brand Communications, maker van de winnende campagne van vorig jaar) en Aalt Willem Heringa (hoogleraar staats- en bestuursrecht aan de Universiteit van Maastricht).

Coops noemde het opvallend dat de professionaliteit van concept tot en met uitvoering vooral zichtbaar werd bij de digitale vormen van arbeidsmarktcommunicatie. “Natuurlijk zijn er altijd verbeteringen mogelijk, maar de energieke wijze waarop nu online aandacht wordt opgeëist voor talentvolle juristen is opvallend. Daar kan menig communicatieadviesbureau nog een puntje aan zuigen.”

Wat ook opviel volgens Coops is dat de meeste geselecteerde uitingen ook directe betekenis hebben voor het corporate imago van de bureaus. “In dat opzicht is de communicatieve integratie alweer een stuk verder dan vorig jaar. Wat nog steeds gemist wordt, is het meer maatschappelijke profiel op terreinen als duurzaamheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen of het tegengaan van alle vormen van discriminatie. Sommige bureaus besteden daar enige aandacht aan, maar dat is nog maar mondjesmaat, terwijl het een aantrekkelijke asset zou kunnen zijn. Zeker ook bij het aantrekken van medewerkers of trainees die midden in de samenleving staan.”

Voor het integrale juryrapport klik hier.

Klik voor de foto’s van de borrel na afloop hier.

Mr-GBTM2011-55Cchrisvanhouts

Deterink won de hoofdprijs: de Gouden Toga. Namens Deterink namen Noortje van den Heuvel (recruiter) en Marc van Gelder (directeur) de prijs in ontvangst. Naast hen Mr.-hoofdredacteur Michiel van Kleef.

Mr-GBTM2011-37Cchrisvanhouts

De Gouden Muis werd gewonnen door De Brauw Blackstone Westbroek. Namens dit kantoor werd de prijs in ontvangst genomen door Wouter Noordhoek Hegt (HR manager). Naast hem juryvoorzitter drs. Robbert Coops.

Mr-GBTM2011-43Cchrisvanhouts

De Gouden Sleutel, net als de gouden Bef een publieksprijs, werd dit jaar uitgereikt aan Van Lanschot Bankiers. Namens dit kantoor werd de prijs in ontvangst genomen door Frank Heijster (formulemanager business professionals & executives). Rechts van hem staat Mr.-uitgever David Jonckheer (Kluwer).

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven