Deurwaarder helpt jongeren aan een baan

Delen:

Beeld bij deurwaarder MVODeurwaardersbedrijf Flanderijn help werklozen jongeren aan een baan. Vorig jaar vonden dertien jongeren via de stichting Flanderijn Foundation werk en dit jaar wil de stichting dertig jongeren op weg helpen naar een baan die bij hen past.

De Flanderijn Foundation heeft daarvoor het trainingsprogramma The Boost ontwikkeld. The Boost richt zich op werkloze jongvolwassenen tussen de 20 en 30 jaar met een opleiding op MBO-, HBO- of WO-niveau. Mede door de economische crisis heeft deze groep soms moeite om werk te vinden dat past bij hun opleiding. “Hoewel de jeugdwerkeloosheid lijkt te dalen, is het aantal probleemgevallen onder jong afgestudeerden groter dan geregistreerd,” meldt de Flanderijn Foundation in een persbericht. “Een deel van hen heeft weliswaar werk, maar het zijn vaak laag betaalde parttime banen die niet aansluiten op hun opleidingsniveau.”

Oplopende schulden

Volgens Flanderijn is deze groep extra gevoelig voor oplopende schulden omdat ze al met een studieschuld de arbeidsmarkt betreden. Het voorkómen van probleemschulden ligt aan de basis van The Boost: een preventieve aanpak met intensieve training, coaching en begeleiding, gericht op het vinden van passend werk.

In een programma van twaalf weken krijgen deelnemers tijdens The Boost van deskundigen vaardigheden aangereikt om hun weerbaarheid en zelfredzaamheid te vergroten. Michel van Leeuwen, bestuurslid van de Flanderijn Foundation: “Juist deze factoren zijn bepalend voor succes op de arbeidsmarkt. Deelnemers aan The Boost zijn vaak mensen met een afgeronde opleiding die alles in zich hebben om te slagen in de maatschappij, maar die het om diverse redenen niet lukt een passende baan te vinden. Daardoor raken ze vaak sociaal maar ook financieel op achterstand, met alle gevolgen van dien.”

Praktische handvatten

De deelnemers krijgen niet alleen mentale coaching. The Boost geeft hen ook praktische handvatten waarmee ze hun kansen op de arbeidsmarkt kunnen vergroten.

In 2015 heeft bijna de helft van de 28 deelnemers van The Boost binnen enkele maanden een baan gevonden die bij hen past. Er is dit jaar plek voor dertig jongeren die via The Boost hun kansen op een passende baan kunnen vergroten. Op dit moment nemen reeds vijftien jongeren deel aan het programma.

Jongeren tussen de 20 en 30 jaar die minimaal een half jaar werkloos zijn, of wel werk hebben maar geen baan die aansluit op hun studie en/of opleidingsniveau, kunnen zich nog tot en met 19 september aanmelden.

Flanderijn Foundation The Boost 2

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven