Deurwaarders kunnen elkaar via app steunen bij vervelende gebeurtenissen

De app van de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG) heeft een nieuwe functionaliteit: steunbetuigingen. Daarmee kunnen deurwaarders elkaar ‘steunen’ als er in het dagelijks werk en leven vervelende dingen gebeuren.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Deurwaarders kunnen elkaar via app steunen bij vervelende gebeurtenissen - Mr. online
Foto: Mohamed Hassan/Pixabay

In de KBvG-app – alleen voor leden – is een functionaliteit opgeleverd waarmee deurwaarders steun kunnen geven aan collega’s of hun dierbaren bij bijvoorbeeld een ziekenhuisopname, een ernstig incident (zoals mishandeling of brand) of het overlijden van een (ex-)KBvG-lid. Bij zo’n ingrijpende gebeurtenis plaatst het KBvG-bureau een bericht in het steunbetuigingenregister. In de app kunnen deurwaarders deze (ex-)collega (of zijn of haar dierbaren) een hart onder de riem steken door een persoonlijke reactie onder het bericht te plaatsen.

Informeren

Deurwaarders die horen over een ernstige ziekte of overlijden van een (ex-)collega of over een ernstig incident waar een (ex-)collega bij betrokken is geweest, kan het bureau van de KBvG informeren. Daar wordt, in overleg met de directie van het betreffende kantoor, beslist of de steunbetuiging wordt geopend. In dat geval ontvangen deurwaarders een pushbericht én worden zij geïnformeerd via Nieuws van de Week. Vervolgens kunnen zij daarop reageren.

Steun in de rug

Nadat iedereen de gelegenheid heeft gehad de betreffende persoon of dierbaren een hart onder de riem te steken, wordt het bericht gesloten en biedt de KBvG een geprinte versie aan de betreffende (ex-)gerechtsdeurwaarder of zijn of haar dierbaren aan. KBvG-voorzitter Michaël Brouwer: “Uiteraard hoop ik dat er weinig noodzaak is om het register te gebruiken. Toch vind ik het belangrijk dat we het hebben. Als er iets ernstigs gebeurt kunnen we elkaar steunen, een bericht in het register betekent een steun in de rug voor de collega of dierbaren. Ik vind het belangrijk om te laten zien dat we om elkaar geven, dat verbindt ons.”

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top