Didix neemt Engelse diners club over

Delen:

Didix, de Nederlandse aanbieder van cadeaukaarten voor o.a. bioscopen en restaurants, neemt het Engelse Taste Marketing Limited over, een op lidmaatschap gebaseerde diners club, van Matt Turner, een in het Verenigd Koninkrijk gevestigde privé-investeerder.

Adviseurs Taste Marketing Limited:
NautaDutilh (Gerard Carrière)

Gerard Carrière, dealmaker voor NautaDutilh: “Taste Marketing  is een toonaangevende “diner’s club” waarbij meer dan 7.000 restaurants in de UK zijn aangesloten. Didix had reeds andere bedrijven overgenomen die in vergelijkbare markten opereren. Het bijzondere in deze transactie was dat verkopers een belang behielden in de onderneming. In dat soort situaties is het gebruikelijk dat er afspraken worden gemaakt tussen de diverse partijen over hun onderlinge verhoudingen en de wijze waarop men met elkaar gaat samenwerken. Door de vele nieuwe internet toepassingen gaat de ontwikkeling van dit soort ondernemingen razendsnel. Dit kan niet worden gerealiseerd zonder het doen van kostbare investeringen. Bij transacties als deze komt dat bij elkaar. Het geeft bedrijven onder de huidige financiële omstandigheden toegang tot kapitaal. Bovendien stelt het de oprichters van dit soort bedrijven in staat om een belang bij de verdere ontwikkelingen te houden. Mijn indruk is dan ook dat dit nog maar een begin is en dat de interesse van diverse marktpartijen, zowel private equity als strategische partijen, alleen maar zal groeien. Wij raakten bij de deal betrokken omdat NautaDutilh goede contacten heeft met het kantoor dat de verkopers adviseerde over de Engelse aspecten van deze transactie; Brabners LLP in Manchester. Het heeft ook geholpen dat NautaDutilh betrokken is geweest bij een andere transactie met Didix.”

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven