Digitaal procederen

Delen:

Sinds 1 oktober is het mogelijk digitaal beroep bij de rechtbank in te stellen tegen een bestuursorgaan. Burgers die in beroep willen gaan tegen een besluit van bijvoorbeeld gemeente, Belastingdienst, Waterschap of UWV, kunnen dat voortaan doen via het Digitaal loket bestuursrecht.

De advocatuur kan al enige tijd gebruik te maken van verschillende diensten van het Digitaal loket rechtspraak. Nu is daar voor de burger de mogelijkheid van digitaal instellen van beroep bij de bestuursrechtspraak aan toegevoegd.

Burgers die digitaal willen procederen bij de bestuursrechter kunnen dit doen via het Digitaal loket bestuursrecht. Hiervoor moet de burger wel beschikken over DigiD. Met DigiD kan de identiteit op het internet worden vastgesteld en kan op een veilige manier gebruik worden gemaakt van digitale diensten.

De advocatuur kan op dit moment nog geen gebruik maken van de mogelijkheid om bij de bestuursrechter te procederen. Deze beroepsgroep zal naar verwachting in de loop van 2011 toegang krijgen. Bron: Raad voor de rechtspraak

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven