Dirk Visser vs Sylvia Witteman: eitje

Delen:

paaseiHoogleraar IE Dirk Visser is in het geweer gekomen tegen de tweet die Volkskrant-columniste Sylvia Witteman maandag de wereld instuurde waarin zij pleitte voor een wettelijk vastleggen van het verband tussen de kleur van het folie en de smaak van het daarin verpakte eitje. De Paus zou vanwege zijn relatie met het paasfeest de naleving hiervan moeten controleren.

Visser wijst er in een twee kantjes tellend referaat op dat het te koop aanbieden van chocolade paaseitjes in van de gebruikelijke standaard afwijkende kleuren nu al als ‘misleidende oneerlijke handelspraktijk’ moet worden aangemerkt en daarom ‘onrechtmatig jegens consumenten’ en dus verboden is. Verder wijst Visser er op dat handhaving niet behoeft te geschieden door de Paus, maar dat de Consumentenautoriteit hiervoor al is aangewezen.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven