Partnerbijdrage van

Diversiteit en inclusie bij Allen & Overy

“Uit onderzoeken is gebleken dat de meest succesvolle teams vaak een diverse samenstelling hebben. Om voor diversiteit te zorgen is het belangrijk om al tijdens het recruitmentproces te zorgen dat iedereen dezelfde uitgangspositie heeft”, vertelt Allen & Overy recruitmentmanager Maya Visser. Daarom heeft Allen & Overy ervoor gekozen om een nieuwe manier van interviewen te gebruiken, namelijk Scenario Based Interviewing.

Delen:

(links: Maya Visser, rechts: Esmee Put. Foto: Dominique van Dreven)

Recruiter Esmee Put licht toe: “Het belangrijkste is dat iedereen door deze manier van interviewen dezelfde kansen krijgt. De weg die wordt afgelegd tijdens de studie is voor elke student anders. Omdat er met Scenario Based Interviewing gewerkt wordt met mogelijke scenario’s die voor iedereen nieuw zijn, heeft iedereen hetzelfde uitgangspunt”. De antwoorden worden genoteerd op een scoreformulier waardoor je achteraf objectief kan bekijken hoe iemand het heeft gedaan. Recent verscheen er op de website van Allen & Overy een artikel over deze manier van interviewen, waarop veel positieve feedback kwam. Ook de feedback vanuit de kandidaten is positief, laat Esmee weten: “Kandidaten vinden het een prettige manier van interviewen. Ze vinden de werkgerelateerde scenario’s die geschetst worden en waar vervolgens vragen over worden gesteld, realistisch, zoals over het stellen van prioriteiten, het gebruik van innovatieve middelen en de omgang met collega’s en cliënten.”

Het aanpassen van de sollicitatieprocedure is maar een van de vele initiatieven van het kantoor om diversiteit te bevorderen. Vorige zomer heeft Allen & Overy diversiteitsdoelstellingen bepaald. De week van 24 mei staat in het teken van een nieuwe internationale Diversity & Inclusion-campagne met als hoofdboodschap: All In. De belangrijkste boodschap van deze campagne: iedereen is welkom bij A&O en juist de veelkleurigheid van ons kantoor maakt ons succesvol. Wereldwijd worden door het advocatenkantoor workshops gegeven en ook in Amsterdam is een programma opgezet om meer bewustwording te creëren voor dit onderwerp. Met onder andere een lezing van schrijver Sinan Cankaya wil A&O de ruimte geven om het gesprek aan te gaan over inclusiviteit en identiteit. “Onze open bedrijfscultuur stimuleert ambitieus talent, wie je ook bent. We hebben partnerships met uiteenlopende organisaties die zich inzetten voor diversiteit en inclusie zoals Talent naar de Top, Giving Back en Agora Network. Daarnaast wordt ook veel aandacht besteed aan onze interne initiatieven zoals A&Out, onze werkgroepen en vanaf 24 mei dus ook All In”, vult Maya aan. “Dus hou de social-mediakanalen van Allen & Overy in de gaten in de week van 24 mei voor meer informatie over de All In-week en andere initiatieven.”

Delen:

Scroll naar boven