Juridisch nieuws

Doneer je pak, pumps en stropdas aan de Kledingcontainer

Foto depositphoto's

Ben je een net pak, jurk of tas beu en in de buurt van de Amsterdamse Zuidas? Vanaf vrijdag 13 september kun je je gebruikte nette kleding kwijt in de Dress for Succes Container, een initiatief van Paul Tjiam en Lotte Cuijpers van Simmons & Simmons in samenwerking met non-profitorganisatie Dress for Success. De inhoud van de door mode-illustrator Piet Paris geïllustreerde container is voor werkzoekenden met een kleine beurs, om zo hun kans op een baan te vergroten.

Advocaat Paul Tjiam kwam op het idee voor een container op de Zuidas toen hij zelf kleding doneerde aan Dress for Success. Dress for Succes is een wereldwijde non-profit en vrijwilligersorganisatie, die in 1996 is opgericht in New York en ook in Nederland verschillende vestigingen heeft, waaronder in Amsterdam. De organisatie helpt klanten met kleedsessies en voor sollicitaties passende kleding, maar ook met workshops en advies over bijvoorbeeld presentatie-vaardigheden.

De kledingcontainer is bedoeld voor het inzamelen van nette, representatieve professionele kleding. Ook schoenen en accessoires zijn welkom, als ze maar schoon, in goede staat en niet te gedateerd zijn.

Sponsors

Verschillende advocatenkantoren en andere organisaties, waaronder ABN Amro, hebben de kledingcontainer gesponsord. Elke sponsor komt er met zijn naam op. Zowel organisaties als particulieren kunnen financieel en met kleding of andere diensten een bijdrage leveren aan de missie van Dress for Succes.

Vorig jaar meldden bijna 2400 klanten zich bij Dress for Succes Nederland voor een kleedsessie. Medewerkers van de Dress for Succes winkels waren aanwezig op meer dan honderd beurzen en markten en hielden 220 workshops, met ruim 2000 deelnemers.

De felrode kledingcontainer staat vanaf vrijdag 13 september op de hoek Aaron Coplandstraat / Claude Debussylaan en wordt ’s middags om 16 uur officieel geopend, met artiesten als Edsilia Rombley, Patty Zomer en Quincy.

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Recente vacatures

Recente vacatures