Douwe Egberts en Mondelez bundelen koffieactiviteiten

Delen:

Het koffiebedrijf van het Amerikaanse voedingsmiddelen- en snackconcern Mondelez International en het Nederlandse koffie- en theeconcern D.E Master Blenders 1753 van de Duitse investeringsmaatschappij Joh. A. Benckiser gaan fuseren. Hierdoor wordt een koffieproducent gecreëerd met een jaaromzet van meer dan 7 miljard dollar, die de naam Jacobs Douwe Egberts (JDE) krijgt.

Adviseurs D.E Master Blenders 1753 en Joh. A. Benckiser:
Stibbe (Bjorn van der Klip , Derk Lemstra , Paul Quist , Paul Vestering , Duco de Boer, Pieter Schutte, Sjoerd Buijn, Charlotte van Weert), Freshfields Bruckhaus Deringer (Brechje Nollen, Astrid van Ommeren, Janna Nigten, Désirée Kemperink), Skadden, Arps, Meagher & Flom, Lazard (Wouter Han, Antonio Weiss, Fokke Eijsink), BDT Capital Partners, Goldman Sachs, J.P. Morgan, EY (Bruno Jelgerhuis Swildens, David Murray), Hill+Knowlton Strategies

Adviseurs Mondelez International:
Clifford Chance (Amsterdam: Thijs Alexander, Joel Erwteman, Michiel Sunderman, Londen: Robert Crothers, Vanessa Marsland, Imogen Clark, New York: Sarah Jones), Centerview Partners Management LLC, Perella Weinberg Partners

Björn van der Klip, dealmaker voor Stibbe: “Onze betrokkenheid bij deze transactie volgt op onze betrokkenheid bij het openbaar bod dat vorig is uitgebracht op D.E Master Blenders 1753 door een door Joh. A. Benckiser geleid consortium. Wij traden daarbij op als de lead counsel van het consortium. Bij het uitbrengen van dat bod had JAB al aangekondigd dat zij mogelijkheden zagen tot verdere consolidatie in de koffiesector. De nu aangekondigde transactie met Mondelez laat zien dat zij dat voortvarend hebben opgepakt. Zij zijn meteen doorgegaan met het creëren van een echte wereldspeler in deze sector. Bijzonder aan deze deal is dat het niet louter gaat om een zeer omvangrijke acquisitie, maar om een combinatie van activiteiten waarbij Mondelez een 49%-belang blijft houden. Verder is natuurlijk mooi dat de nieuwe combinatie – die verder zal gaan onder de naam Jacobs Douwe Egberts – haar hoofdkantoor in Nederland zal houden. Transacties van deze omvang blijven uitzonderlijk in de Nederlandse markt, maar het animo voor grote overnames lijkt nog steeds toe te nemen. Ik verwacht ook dat er in de loop van het jaar nog enkele omvangrijke transacties zullen worden aangekondigd. Het aantal middelgrote transacties lijkt daarentegen nog steeds relatief laag, maar ook in dat segment zijn er tekenen van meer activiteit.”

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven