Drie nieuwe vrouwelijke hoofdofficieren (plv)

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
1 mei Drie nieuwe
Beeld: Gerd Altmann/Pixabay

Bij drie arrondissementsparketten gaan drie nieuwe hoofdofficieren aan de slag. Allen vrouw, en allen als plaatsvervanger.

Liesbeth Joosten (57) wordt de nieuwe plaatsvervangend hoofdofficier van justitie van het arrondissementsparket Noord-Nederland. Zij werkt momenteel bij het ressortsparket als hoofd Legal Office en advocaat-generaal. Joosten begon als beleidsmedewerker bij het ressortsparket. Ze werkte enige tijd bij het Ministerie van Verkeer en Waterstaat en Economische Zaken, maar keerde bij het OM terug als officier van justitie. Zij volgt Gert Veurink op, die in november 2019 overstapte naar de politie. Joosten begint medio juni bij parket Noord-Nederland.

Den Haag

Marjolein Hoogland (53) wordt de nieuwe plaatsvervangend hoofdofficier van justitie van het parket Den Haag. Zij werkt sinds 2006 als officier van justitie bij het parket Noord-Holland. Sinds december 2016 is ze daar hoofd van de afdeling Interventies en Onderzoeken. Vanaf oktober 2019 is Hoogland toegevoegd lid van de parketleiding van het parket Den Haag, ter ondersteuning en voor het doen van enkele bestuurlijke taken. Als plaatsvervangend hoofdofficier volgt ze Michiel Zwinkels op die per 1 april 2020 is benoemd tot hoofdofficier bij parket Den Haag.

Midden-Nederland

Elise Oosterwegel (52) wordt de nieuwe plaatsvervangend hoofdofficier van justitie van het arrondissementsparket Midden-Nederland. Zij werkt op dit moment als teamleider bij het Landelijk Parket. Oosterwegel is in 1998 gestart bij parket Utrecht als officier van justitie, waar zij in 2011 teamleider werd. Vier jaar geleden maakte zij de overstap naar het Landelijk Parket. Ze volgt Rutger Jeuken op, die sinds 1 maart 2020 benoemd is tot hoofdofficier Midden-Nederland. Elise Oosterwegel begint op 15 juni bij parket Midden-Nederland.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top