Drie onder één dak in Breda

Delen:

Beeld bij rechtbank BredaDe rechtbank, het Openbaar Ministerie en de Raad voor de Kinderbescherming in Breda zitten vanaf 2018 onder één dak, in een nieuw gebouw bij het station. Het officiële startsein voor het nieuwe gerechtsgebouw werd donderdag 4 februari gegeven door het Rijksvastgoedbedrijf, de rechtbank Zeeland-West Brabant, het Openbaar Ministerie Zeeland-West-Brabant en de Raad voor de Kinderbescherming, het bouwconsortium InBalans en de gemeente Breda.

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft als de opdrachtgever gekozen voor een gemeenschappelijk onderkomen omdat het delen van een gebouw en faciliteiten zoals de portier, beveiliging, vergaderfaciliteiten en catering synergievoordelen oplevert.

Om de onafhankelijkheid van de drie organisaties te waarborgen, zullen de kantoorruimtes van de drie organisaties gescheiden worden ondergebracht. Na een centrale entree met een aantal gezamenlijke faciliteiten hebben de drie organisaties ook ieder hun eigen publieksruimtes. De rechtbank zit nu aan de Sluissingel in Breda, het Openbaar Ministerie is gevestigd aan de Fellenoordstraat.

Volgens het consortium InBalans wordt het een ‘aansprekend, eigentijds gebouw’. “Een samenhangend geheel, bestemd voor drie afzonderlijk herkenbare organisaties. Gezagwekkend maar tegelijk ook toegankelijk en gelegen in een veilige omgeving.” De totale oppervlakte bedraagt circa 33.000 m²  bruto vloeroppervlakte. Het gebouw is ontworpen door Architekten CIE en Architectenbureau Paul de Ruiter, 

De starthandeling bestaat uit het in werking stellen van het zogenoemde cutter soil systeem. Dat is een techniek waarbij in de grond gevormde wanden worden gemaakt. Tot 8 meter diep omgewoelde grond wordt met een suspensie op basis van cement gemengd met behulp van een freesinstallatie. Deze wanden hebben een grond- en/of waterkerende functie.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven