Drie rechters geïnstalleerd bij de rechtbank Zutphen

Op vrijdag 11 april zijn in een buitengewone terechtzitting in de Burgerzaal te Zutphen mevrouw mr. T. ter Brugge en de heren mr. K. Gilhuis en mr. drs. J.H. van Breda geïnstalleerd tot rechter van rechtbank Zutphen.

Mevrouw Ter Brugge doceerde na haar afstuderen in 1988 bestuursrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen en werkte ze voor de Ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken. Daarna stapte ze de advocatuur in waar ze van 1991 tot 2007 werkzaam was. 1 januari 2007 startte zij de opleiding tot rechter waar zij na voltooiing in de familiesector ging werken.

De heer Van Breda studeerde in 1988 cum laude af in de Engelse taal- en letterkunde in Utrecht. Na werkzaamheden als persoonlijk medewerker in de lokale en landelijke politiek werd hij beleidsadviseur bij de gemeente Doorn. Naast zijn werk studeerde hij Nederlands Recht. Toen hij dat succesvol had afgerond was hij werkzaam als (senior)jurist bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State van 1999 tot 2006 het moment dat hij besloot om de opleiding tot rechter te volgen. De heer Van Breda werkt sinds september 2006 bij de rechtbank Zutphen in de sector bestuursrecht.

De heer Gilhuis rondde in 1998 zijn rechtenstudie af. Vanaf zijn afstuderen was hij advocaat in Amsterdam, tot hij in 2007 de keuze maakte om rechter te worden. Hij is nu werkzaam in de sector strafrecht van de rechtbank Zutphen.

{mosgoogle}

{mosmodule module=Laatste nieuws}

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven