Dupont-zaak magneet voor advocaten

Delen:

Beeld bij DupontLetselschadeadvocaten hebben grote belangstelling voor de Dupont-zaak. Zeker vijf kantoren bereiden schadeclaims voor tegen het bedrijf uit Dordrecht dat decennialang de schadelijke stof C8 heeft uitgestoten.

De advocaten vertegenwoordigen omwonenden en oud-werknemers van Dupont. Holla Advocaten staat tientallen mensen bij die ongerust zijn over hun gezondheid, zegt advocaat Fabian David van Holla in het AD van zaterdag 7 mei. Er wordt op dit moment onderzoek gedaan naar de relatie tussen de uitstoot en de gezondheidsklachten van de cliënten. Ook letselschadespecialist SAP Advocaten werkt aan een aansprakelijkheidsprocedure.

Verder hebben enkele lokale advocatenkantoren speciale websites opgezet om klanten te werven. CS8claim.nl is bijvoorbeeld een initiatief van Pelican Key in Zwijndrecht. Dit kantoor bereidt een collectieve schadeclaim voor. En De Koning Advocaten uit Dordrecht heeft PFOAclaim.nl gelanceerd. PFOA is een andere term voor C8. Ook Berth Groot van Letselschade.com heeft zich op de zaak gestort.

De advocaten volgen een Amerikaanse rechtszaak tegen Dupont met grote belangstelling. Ruim 3500 inwoners van het stadje Parkersburg zeggen ziek te zijn geworden door de jarenlange uitstoot van C8. De rechtbank heeft een claim van 1,6 miljoen dollar toegewezen aan een man die nierkanker kreeg. Nederlandse advocaten bestuderen deze uitspraak grondig.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven