E-learningmodule Gedragscode Behandeling Letselschade 2012 gelanceerd

Delen:

De Letselschade Raad en NIBE-SVV lanceerden gisteren de E-learningmodule Gedragscode Behandeling Letselschade 2012. De Letselschade Raad heeft in november 2012 de gedragscode herzien, waardoor de code beter aansluit op de letselschadepraktijk. De E-learningmodule is tot stand gekomen in samenwerking met NIBE-SVV en moet zorgen dat de gedragscode op de juiste wijze wordt toegepast in de praktijk.

De module gaat in op de tien gedragsregels uit de gedragscode. Elke gedragsregel is uitgewerkt in de vorm van illustratieve filmpjes en toetsvragen om het geleerde te testen. Centraal daarbij staat de benadeelde. Vanaf 1 mei 2013 is de module beschikbaar via NIBE SVV.

De Gedragscode Behandeling Letselschade (GBL) heeft als belangrijkste doel een snelle en zorgvuldige afwikkeling van letselschades. De code is bedoeld voor iedereen die beroepsmatig betrokken is bij de behandeling van letselzaken, zoals verzekeraars, belangenbehartigers, schaderegelaars, schadebehandelaars en arbeidsdeskundigen. Voor de leden van het Verbond van Verzekeraars is de code algemeen bindend verklaard.

De E-learningmodule is samengesteld door de vertegenwoordigers van ANWB, PIV, ARAG Rechtsbijstand, SRK Rechtsbijstand en Waarborgfonds Motorverkeer uit de Werkgroep Herziening Gedragscode, samen met Erik-Jan Wervelman, medeauteur van de GBL 2012.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven