Eberhard van der Laan nieuwe minister Wonen, Wijken en Integratie

Delen:

Eberhard van der Laan, partner, medeoprichter en -naamgever van Kennedy Van der Laan, verlaat het advocatenkantoor om minister van Wonen, Wijken en Integratie te worden. “Wij betreuren zijn vertrek, maar zijn er vooral trots op dat één van onze partners gevraagd is voor het ministerschap”, zegt Joost Linnemann, managing partner van Kennedy Van der Laan.

Eberhard van der Laan stond in 1992, als initiatiefnemer, samen met tien collega’s aan de basis van Kennedy Van der Laan. Bij het kantoor werken inmiddels bijna honderd advocaten. Kennedy Van der Laan behartigt de belangen van een groot aantal multinationals, toonaangevende nationale bedrijven, startende ondernemingen, overheidsorganisaties, instellingen en particulieren.

“Eberhard heeft een enorme inbreng gehad bij de ontwikkeling van ons kantoor”, aldus Linnemann. “Mede dankzij zijn overtuiging is Kennedy Van der Laan een kantoor waar het niet alleen gaat om het behalen van commerciële resultaten, maar waar ook veel aandacht is voor mens en maatschappij. We zullen Eberhard erg missen.”

Eberhard van der Laan (53) is advocaat sinds 1983. Hij is een ervaren procesadvocaat, met ruime expertise op het gebied van civiele en strafrechtelijke aansprakelijkheid, vastgoed en vrijheid van meningsuiting. Als advocaat stond hij zowel ondernemingen als overheidsorganisaties bij die hem voornamelijk advies vroegen in gevoelige en complexe zaken. Hij staat bekend als expert op het gebied van publiek-private samenwerkingsvormen, waarbij hij zowel overheden als marktpartijen vertegenwoordigde. Van der Laan trad veelvuldig op als mediator. Hij is oud-fractievoorzitter van de PvdA in de gemeenteraad van Amsterdam.

{mosgoogle}

{mosmodule module=Laatste nieuws}

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven