Echtpaar Knoops wint Henri Kho Award

Delen:

Strafrechtadvocaten Geert-Jan en Carry Knoops hebben dit jaar de Henri Kho Award gewonnen. Deze prijs is ingesteld door Stichting Juradi om een persoon of organisatie te complimenteren met zijn of haar bijzondere inzet op het terrein van rechtshulp in Nederland.

De prijs is vernoemd naar één van de oprichters van Stichting Juradi in 2006, Henri Kho (1954-2014). Centraal in zijn leven stond oog voor en hulp aan de zwakkeren in de samenleving. Binnen Stichting Juradi kreeg en krijgt dit vorm door middel van rechtshulp aan gedetineerden binnen penitentiaire inrichtingen in Noord-Holland. Zij hebben doorgaans juridische problemen zoals huurrecht, boetes en omgangsregelingen. Daarnaast faciliteert de Stichting de rechtswinkels in West-Friesland (Medemblik, Hoorn en Enkhuizen) en Kennemerland.

De eerste Henri Kho Award werd op 26 november 2016 uitgereikt aan mr. Hajo Blaauw voor zijn baanbrekende werk op het gebied van gijzelingen bij niet-betaalde boetes. Mede door zijn inzet werd bereikt dat rechtbanken nauwelijks meer beschikkingen tot gijzeling afgeven.

Dit jaar zijn voor de Award voorgedragen Geert-Jan Knoops en zijn echtgenote Carry Knoops-Hamburger, vanwege hun betrokkenheid bij het Innocence Project, de Ida Post Stichting (Carry Knoops is voorzitter) en Miles4Justice (idem). De uitreiking vindt plaats op 24 oktober 2018 in Alkmaar, tijdens het mini-symposium ‘Een (R)echt (V)aardige Samenleving’, in het buurthuis Thuis in Overdie.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven