Economische groei trekt aan tot 4,1 procent

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

stijgendelijn.jpgDe Nederlandse economie is in het derde kwartaal van 2007 met 4,1 procent gegroeid ten opzichte van een jaar eerder. Dit is de hoogste groei in meer dan zeven jaar. Vooral de aanzienlijk hogere productie van aardgas gaf een flinke impuls aan de economische groei. In het eerste halfjaar had een lage gasproductie juist een remmend effect op de economie.

Ook de hogere productiegroei van de commerciële dienstverlening en de zorg droeg bij aan de versnelling van de economische groei.

De uitvoer en de consumptie van huishoudens groeiden duidelijk sneller dan in het eerste halfjaar van 2007. Dit blijkt uit de eerste raming van de kwartaalrekeningen van het CBS.

Bron: CBS

{mosgoogle}

{mosmodule module=Laatste nieuws}

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top