‘Een beetje integer bestaat niet’

Delen:

logo-L4L---v2‘Een beetje integer bestaat niet’, zei Ien Dales in 1992. Dales was een Nederlands politica voor de PvdA. Onder verwijzing naar deze uitspraak verzorgt oud-deken Ernst van Win op maandag 19 mei een Law At Web-webinar over ‘Ethiek, integriteit en gedragsregels’. Kernwaarden die Lawyers for Lawyers (L4L) graag in de praktijk brengt, maar die niet vanzelfsprekend zijn voor veel landen met een rechtsysteem dat uitgaat van andere basisregels. De complete opbrengst van het webinar gaat naar L4L.

Wanneer mag confraternele correspondentie worden overgelegd in procedures? Mag u zich nog tot de rechter wenden aan het eind van een procedure zonder toestemming van de wederpartij? Hoe zit het met tegenstrijdige belangen en hoe te handelen bij dubieuze transacties? In twee uur tijd behandelt Ernst van Win, vanuit zijn hoedanigheid als oud-deken en vanuit de geldende kernwaarden van de advocatuur, de meest voorkomende vragen waar advocaten mee te maken hebben in de dagelijkse praktijk. Daarnaast zal hij interactief met de deelnemers van gedachten wisselen over problemen waar zij mee te maken hebben.

Met dit webinar zijn 2 PO-punten te verdienen en steunt u direct L4L. L4L brengt de positie van bedreigde advocaten wereldwijd onder de aandacht van nationale en internationale instellingen en organisaties, zoals de VN en het Europees parlement. Ook organiseert L4L fact finding missies, waarnemingsmissies en schrijfacties.

Klik voor meer informatie en aanmelding hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven