‘Een kritische analyse van de EU Insolventieverordening’

Delen:

Dat is het thema van de eerste jaarvergadering van de Nederlandse Vereniging voor Rechtsvergelijkend en Internationaal Insolventierecht (NVRII) op 8 december. Voorzitter van de in september opgerichte vereniging is prof. mr. Bob Wessels (Universiteit Leiden). Voorzitter van de wetenschappelijke vergadering is prof. mr. P.M. Veder (Molengraaff Instituut Utrecht).

Prof. mr. Loes Lennarts (hoogleraar Ondernemingsrecht aan de Universiteit Utrecht en hoogleraar Vergelijkend Ondernemingsrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen) en prof. Francisco Garcimartín (hoogleraar Internationaal privaatrecht Universiteit Rey Juan Carlos, Madrid en counsel bij Linklaters) zijn gevraagd om preadviezen te schrijven met een kritische analyse van (onderdelen van) de Europese Insolventieverordening en de mogelijke wijzigingen die huns inziens zouden moeten worden doorgevoerd. Zij zullen tijdens de jaarvergadering hun preadviezen toelichten.

De NVRII heeft als doelstelling het bevorderen van de belangstelling voor en de kennis van het rechtsvergelijkend en internationaal insolventierecht. Door middel van het houden van vergaderingen, het organiseren van lezingen en cursussen, het initiëren van studentinitiatieven en het uitgeven en verspreiden van publicaties zal worden geprobeerd zowel personen uit de beroepspraktijk als studenten te betrekken bij en te enthousiasmeren voor ontwikkelingen op het gebied van rechtsvergelijkend en internationaal insolventierecht.

Tijd: donderdag 8 december 13.30 – 17.45 uur
Plaats: Symphony Building, Gustav Mahlerplein 27, 1082 MS Amsterdam
Inlichtingen en aanmelding: Leden van de vereniging ontvangen een uitnodiging. Ook belangstellende niet-leden zijn welkom. Toegang € 150 (inclusief de te vervaardigen preadviezen). Er zijn 3 PO-punten toegekend. Inschrijving is mogelijk tot uiterlijk 2 december via het secretariaat: a.m.verweij@law.leidenuniv.nl.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven