Een kwart van de juridische commissarissen is vrouw

Delen:

Uit onderzoek onder 1200 topjuristen (partners en general counsel) in Nederland blijkt dat 25% van de juristen met een commissariaat vrouw is. Enkele jaren geleden was dit percentage nog 13%. Verder blijkt uit dit onderzoek, uitgevoerd door marktonderzoekbureau Intomart GfK in opdracht van denEngelsen Legal Search & Consultancy, onder meer dat een kwart van de juristen voorzitter is van de Raad van Commissarissen waarvan zij deel uitmaken. 70% van de commissarissen maakt slechts deel uit van één Raad van Commissarissen. De vergoeding die zij ontvangen ligt slechts in 10% van de gevallen boven de 40.000 euro.

De juristen vinden dat zij als commissaris een brede blik moeten hebben. Wel beantwoordt het overgrote deel (82%) juridische vraagstukken vanuit de Raad van Commissarissen zelf. Door de toenemende aandacht voor en het belang van corporate governance, maar ook door de toenemende aansprakelijkheidsstellingen bij falend toezicht, neemt de vraag naar juristen binnen Raden van Commissarissen toe. (bron: ANP)

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven