Eerste avondzitting rechtbank Midden-Nederland zit erop

De rechtbank Midden-Nederland is dinsdag 14 juli gestart met de al eerder aangekondigde avondzittingen, om zaken die door de coronamaatregelen zijn blijven liggen in te halen. Bij de rechtbank in Almere stond de eerste politierechterzitting op de rol. Vanaf augustus vinden ook in Utrecht avondzittingen plaats. De Rotterdamse rechtbank startte op 9 juni al met zittingen in de avond.

Delen:

Eerste avondzitting rechtbank Midden-Nederland zit erop

De politierechtzitting in Almere begon vroeg in de middag en was rond 20.30 uur klaar. De rechtbank Almere zal de komende tijd elke dinsdag- en donderdagavond avondzittingen houden. Dit zullen politierechterzittingen zijn waar vooral verkeersovertredingen worden behandeld, maar mogelijk gaan ook andere rechtsgebieden binnen de rechtbank Midden-Nederland gebruikmaken van zittingen in de avonduren. De avondzittingen in Utrecht zullen op maandag- en woensdagavond plaatsvinden.

Achterstanden

Door de uitbraak van het coronavirus konden vanaf half maart veel zittingen niet doorgaan en is een grote hoeveelheid zaken blijven liggen. Sinds 11 mei zijn de meeste zittingen weer hervat, maar door de coronamaatregelen wordt ook nu nog maar een beperkt aantal zaken in een fysieke zitting behandeld.

Andere locaties

In de zoektocht naar oplossingen om meer zaken te behandelen week de rechtbank Midden-Nederland eerder al uit naar het provinciehuis van de Provincie Flevoland, waar sinds begin juni ook zittingen plaatsvinden. Steeds meer rechtbanken gebruiken externe locaties om het ruimtegebrek door de coronamaatregelen te compenseren. Zo houdt de rechtbank Gelderland sinds begin juli zittingen in het Stadstheater in Arnhem en week de Amsterdamse rechtbank uit naar het nabijgelegen World Trade Center, waar vooral kantonzaken maar ook om handels- en bestuursrechtszaken worden behandeld.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven