Eerste Dag van de Rechtspraak

Delen:

Eerste Dag van de RechtspraakDe eerste Dag van de Rechtspraak wordt georganiseerd in Den Haag op donderdag 27 september. De dag moet de rechtspraak op de kaart zetten maar vooral de betekenis ervan: ‘Rechtspraak maakt samen leven mogelijk’. Volgens Erik van den Emster, voorzitter van de Raad voor de rechtspraak, beseffen maar weinig mensen hoe belangrijk rechtspraak écht is.

Van den Emster vindt dat alle manieren moeten worden aangegrepen om rechtspraak in de samenleving levend te houden. “Maar weinig mensen beseffen écht hoe belangrijk rechtspraak is. Met een Dag van de Rechtspraak kunnen we dat besef in de samenleving vergroten.” Zo vertelt hij in een bericht op rechtspraak.nl.

Het is de bedoeling dat de Dag van de Rechtspraak een jaarlijks terugkerend evenement wordt met een dynamisch programma. Dit programma richt zich zowel op relaties van de rechtspraak op landelijk niveau als op mensen die beroepshalve zijn betrokken bij de rechtspraak en geïnteresseerd publiek.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven