Eerste hoogleraar Strafwetgeving

Delen:

Marc KesslerEen primeur voor Leiden: Marc Kessler is per 1 oktober 2015 benoemd tot hoogleraar Strafwetgeving aan het Instituut voor Strafrecht & Criminologie van de Universiteit Leiden. Het gaat om een onbezoldigde leerstoel voor één dag per week, die mede op initiatief van het Ministerie van Veiligheid en Justitie is ingesteld. Kessler is in Nederland de eerste hoogleraar met deze leeropdracht.

Marc Kessler studeerde Nederlands recht aan de Universiteit Leiden. In 2001 promoveerde hij aan de Rijksuniversiteit Groningen op het proefschrift ‘Subjectieve bestanddelen in bijzondere wetten’.

Sinds 2003 is hij werkzaam bij de sector Straf- en Sanctierecht van de Directie Wetgeving en Juridische Zaken van het Ministerie van Veiligheid en Justitie, eerst als wetgevingsjurist en vanaf 2008 als raadadviseur. In die hoedanigheid is hij nauw betrokken bij het omvangrijke wetgevingsprogramma Modernisering Wetboek van Strafvordering. Daarnaast is hij onder meer voorzitter van de deelredactie van de rubriek Wetgeving in Ars Aequi en auteur van Tekst & Commentaar Strafvordering.

Met deze achtergrond moet Kessler bruggen slaan tussen de strafrechtswetenschap en het wetgevingsproces.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven