Juridisch nieuws

Eerste niet-jurist in College van PG’s

Marjolein ten Kroode: Foto Openbaar Ministerie

Marjolein ten Kroode wordt als procureur-generaal bedrijfsvoering de eerste niet-jurist in het College van procureurs-generaal van het Openbaar Ministerie. De ministerraad heeft besloten haar voor te dragen op voorstel van minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid. De benoeming gaat in per 1 juni 2018.

Ten Kroode (1957) gaat zich geheel op de bedrijfsvoering van het OM richten. Sinds 2016 mag het OM in het College van PG’s mensen aanstellen die geen meesterstitel hebben en deskundig zijn op andere gebieden, zoals financiën, bedrijfsvoering, digitalisering en huisvesting.

Ten Kroode is voorzitter van de raad van bestuur van GGZ Rivierduinen, waar zij in 2009 startte als bestuurder. Daarvoor was zij vice-voorzitter van de raad van bestuur van de Sociale Verzekeringsbank.

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Recente vacatures

Recente vacatures

Winkelmand