Eerste paal rechtbank Amsterdam

Delen:

Artist impression van KAAN architecten

De eerste paal van het nieuwe gebouw van de rechtbank Amsterdam is deze week de grond in gegaan. De grootste rechtbank van het land verrijst op de oude rechtbanklocatie aan de Parnassusweg in Amsterdam-Zuid en bestaat uit onder andere zittingszalen, verhoorkamers, een cellengebied en kantoren. In 2020 wordt de nieuwe rechtbank opgeleverd. Begin 2021 wordt het gebouw in gebruik genomen. De rechtbank is nu tijdelijk gevestigd in gebouw G aan de Fred. Roeskestraat in Amsterdam-Zuid.

Volgens het bouwconsortium NACH (New Amsterdam Court House) zal het nieuwe gebouw van de rechtbank herkenbaar zijn en gezag uitstralen. De nieuwe rechtbank heeft een oppervlakte van 47.250 vierkante meter. Het gebouw is tien lagen hoog. Er werken duizend rechtbankmedewerkers en tweehonderd mensen van ketenpartners.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven