Eerste vrouwelijke bestuursvoorzitter Baker McKenzie

Delen:

Foto: Corinne Schot

Corinne Schot wordt de eerste vrouwelijke managing partner van Baker McKenzie Nederland. Zij volgt Folkert Idsinga op, die zich weer volledig op zijn Tax-praktijk gaat richten.

Baker McKenzie is sinds 1957 actief in Nederland. Schot (56) vindt het een ‘eer om gekozen te worden tot Baker McKenzie’s eerste vrouwelijke managing partner’. Zij studeerde onder andere klavecimbel aan het conservatorium in Rotterdam en rechten aan de Erasmus Universiteit. Daarna werkte ze bij Loyens  Volkmaars, Allen & Overy en Houthoff. Sinds 2011 werkt ze als partner bij Baker McKenzie Amsterdam.

Sinds 2014 maakt ze deel uit van het bestuur in Amsterdam en ze leidde de Banking & Finance Practice Group tot 2015. Ze staat aan het hoofd van de EMEA Financial Services Regulatory Group en is lid van the Global Financial Committee. Schot is gespecialiseerd in derivaten, fintech en internationale financiële regelgeving. Ook is zij voorzitter van Bakers Amsterdamse Diversity & Inclusion (D&I) Committee en vervult ze op internationaal gebied een invloedrijke rol binnen het LGHTB-netwerk van het kantoor. Schot woont met vrouw en dochter in Amsterdam.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven