Eigen canon voor het recht

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Zo’n beetje elke groep in Nederland heeft al een eigen canon gemaakt, sinds de Canon van Nederland in 50 Vensters is verschenen. Nu is het de beurt aan de juristen, die samen met het vaktijdschrift Ars Aequi de Canon van het Recht hebben gemaakt.

Hoogleraren als Tijn Kortmann, Corjo Jansen, Tineke Cleiren en Hans Nieuwenhuis hebben de canon samengesteld. De lijst van vijftig opmerkelijke juridische gebeurtenissen omvat onder meer de Grondwetsherziening van 1848, de legalisering van abortus, de euthanasiekwestie en Europese rechtspraak.

Ars Aequi gaat vanaf mei elke maand dieper in op drie vensters uit de canon. Op de internetpagina van het tijdschrift is nog meer informatie te vinden. Daar kan ook gediscussieerd worden over de gekozen onderwerpen. (Bron: ANP)

{mosgoogle}

{mosmodule module=Laatste nieuws}

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top