Eigen ruimte oefenrechtbank Leiden

Delen:

Beeld bij eigen zaal oefenrechtbankVanaf dinsdag 19 april heeft de oefenrechtbank (de ‘Moot Court’) van de juridische faculteit van de Universiteit Leiden een eigen rechtszaal. Dat is al jaren een wens van decaan prof. dr. Rick Lawson. “Zonder een echte rechtszaal is de faculteit gewoon niet af,” meent Lawson.

Hij vervolgt: “Met een getrouwe nabootsing van een rechtbank in ons gebouw maken we de pleitervaring van onze studenten nog realistischer.” De zaal is ook beschikbaar voor pleitdisputen. Leidse teams doen aan alle grote toernooien mee op dit gebied.

Het vak Moot Court is een verplicht vak in het tweede of derde jaar van de Leidse rechtenopleiding. Studenten leren pleiten en een juridisch betoog opbouwen. Argumenteren en presenteren zijn daarbij belangrijke vaardigheden. Vakdocenten begeleiden het vakinhoudelijke aspect. Tijdens vijf videotrainingen leren de studenten presenteren.

De nieuwe zaal is gevestigd in het Kamerlingh Onnes Gebouw van de juridische faculteit.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven