Einde aan ‘eeuwig gebel met advocaten’

Delen:

TelefoonEen gezamenlijke digitale zittingsagenda waarin rechtbanken en advocaten makkelijker en efficiënter afspraken kunnen maken. Met die innovatie won Jan Philippo, teamleider administratie bij team Jeugd rechtbank Amsterdam, de wedstrijd voor het ‘Beste idee voor een digitaal werkende Rechtspraak’. Onlangs reikte Frits Bakker, CIO van de Raad voor de rechtspraak, in Utrecht de prijzen uit.

Veel innovatie ontstaat uit irritatie op de werkvloer. Zo ook het winnende idee van Philippo. “De nodige mensen op onze administratie zijn constant heen en weer aan het bellen met advocaten om afspraken te maken. Dat kost veel tijd. Alle reden om daar een oplossing voor te bedenken.” Philippo bedacht het concept van een landelijke digitale zittingsagenda. Daarin krijgen rechtbanken toegang tot het agendasysteem van de advocatuur, zodat ze makkelijker afspraken kunnen maken. “Natuurlijk krijgt maar een kleine groep medewerkers autorisatie”, benadrukt Philippo. “Anders komt de privacy van advocaten in het geding.” Maar het nieuwe systeem is vooral in het voordeel van de advocatuur, stelt hij. “Advocaten worden niet steeds gebeld door de rechtbank en we kunnen afspraken voortaan efficiënter inplannen.”

Klik voor het gehele bericht hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven