Elianne van Rens blijft aan in zaak-Wilders

Delen:

Elianne van RensRechter Elianne van Rens trekt zich niet terug in de strafzaak tegen Geert Wilders. Wilders had haar tijdens de vorige regiezitting op 18 maart verzocht te stoppen met de zaak.

Volgens de PVV-leider leverde Van Rens kritiek op politieke standpunten van de PVV. Ze bekritiseerde volgens Wilders ook de rechterlijke beslissing tijdens zijn vorige proces om de wraking van de rechtbank toen toe te wijzen.

Van Rens zegt dat ze ook als rechter kritiek mag hebben. Ze verzekerde Wilders in een korte verklaring dat ze onafhankelijk in zijn zaak zal oordelen.

Deze zaak gaat over de omstreden ‘minder Marokkanen’-uitspraken van Geert Wilders. Het Openbaar Ministerie vervolgt de PVV-leider voor belediging van Marokkanen op grond van ras en het aanzetten tot discriminatie en haat.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven