Eredoctoraat Philip Alston

Delen:

Op 20 januari, ter gelegenheid van het 35-jarig bestaan van de Universiteit Maastricht (UM), zal Philip Alston, hoogleraar internationaal recht aan New York University, een eredoctoraat ontvangen. Volgens erepromotor Menno Kamminga is Alston één van ’s werelds meest gezaghebbende wetenschappers op het terrein van de mensenrechten.

Zijn wetenschappelijk werk wordt gekenmerkt door een grote mate van eruditie en originaliteit. Hij heeft een scherpe tong en kegelt graag heilige huisjes om. Daarnaast heeft hij veel belangrijk praktijkwerk verricht voor de Verenigde Naties, als lid en voorzitter van toezichthoudende comités van mensenrechtenverdragen en als speciale rapporteur inzake arbitraire executies.

Alston’s onderzoeksbelangstelling loopt grotendeels parallel met het programma Globalisation and Human Rights van het Maastricht Centre for Human Rights (methoden van mensenrechtenonderzoek, methoden van toezicht op de naleving van mensenrechten, sociaal-economische rechten, kinderrechten). Zijn band met de UM dateert al van 1986, toen hij voor het eerst een door het Centrum georganiseerde internationale conferentie bijwoonde.

Op 19 januari, de dag voor de uitreiking van het eredoctoraat, zal Alston een voordracht houden onder de titel ‘Dilemma’s of Fact Finding’. Emeritus hoogleraar Theo van Boven zal optreden als coreferent. (bron: Universiteit Maastricht)

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven