Essaywedstrijd over de toekomst van de advocaat

Delen:

glazen-bol1Vanwege haar 60-jarig bestaan organiseert de Nederlandse Orde van Advocaten een essaywedstrijd over de toekomst van de advocaat. Hoe ziet die toekomst er uit? Of hoe zou die er uit moeten zien? En welke invloed heeft de advocaat daar zelf op? Stagiaires met een origineel idee of verlichte visie zijn van harte uitgenodigd mee te doen.

Alle essays worden beoordeeld door een jury met daarin schrijfster Jessica Durlacher, advocaat en schrijver Christiaan Alberdingk Thijm, voormalig lid van de Algemene Raad Hermine Voûte en Jonge Balie-voorzitter Chrisje Bosman. De winnaar wordt in week 38 bekendgemaakt.

Wat moet je doen? Beschrijf in een vlammend betoog van maximaal 600 woorden hoe jij denkt dat de advocaat over 50 jaar opereert. Wat is dan zijn positie in de samenleving? Krijgen advocaten meer concurrentie? En hoe is het tegen die tijd met het toezicht gesteld?

De winnaar krijgt een iPad3 en mag zijn of haar visie presenteren tijdens het Jaarcongres van de Orde op vrijdag 28 september in de Westergasfabriek in Amsterdam. Daarnaast wordt de essay in het Advocatenblad gepubliceerd en krijgt de winnaar een interview met Advocatenblad Start.

Inzendingen kunnen tot uiterlijk donderdag 30 augustus worden verstuurd naar Janneke Doornebal via j.doornebal@advocatenorde.nl.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven