EU bezoek

Delen:

Namens de EU kregen we een bezoek van een medewerker van de missie. Dat gaat, zelfs op dat niveau niet zo maar. Toen de ambassadeur kwam werd er van alles uit de kast gehaald, maar was mij nog niet opgevallen dat voor zo’n bezoek ook toestemming was gevraagd en gekregen van het ministerie van onderwijs. Goed, voor een ambassadeur is daar misschien iets voor te zeggen, maar tot mijn verbazing geldt dat ook het bezoek van iemand anders van de EU missie. Een van mijn medewerkers vroeg aan de EU om de precieze gegevens zodat voor het bezoek aan ons toestemming kon worden gevraagd. Terwijl het gewoon een werkbijeenkomst is waar we uitwisselen over ons door de EU gesponsord project. Dat hadden we ook bij de EU missie kunnen doen, en zelfs zonder toestemming.

Zo ziet een zandstorm er dus uit. Het was prachtig zonnig weer, strak blauwe lucht, 25 graden. Plotseling werd het licht matter, en hing er een gelige waas voor de ramen. De wind was opgestoken en stof en zand zandstraalden onze flat en vlogen door de lucht, zelfs/ ook op twintig hoog. Ramen dus dicht, want binnen zand happen is niks voor mij, het betekent ook dat alles onder een waas stof komt te liggen. Die waas stof is trouwens, zo blijkt mij iedere keer/ week als ik dweil, zwart van kleur. Dat heb ik in Maastricht niet. Wel buiten op ons balkon trouwens, waar het stadse fijnstof ook zwart is. Dit soort zandstormen gaat trouwens net zo snel weer liggen als ze opkomen. Of als de wind draait. Bij noorden of westen wind is de kans op zand het grootste. De Gobi die hier vlakbij ligt is een groot leverancier van zandstralen.

Op gezette tijden, iedere dag dus, bij winkels en restaurants is er een dril oefening voor het personeel. Ze staan dan in hun uniformen of nette kleren in rijen keurig in het gelid opgesteld en worden toegesproken door een baas, die als een generaal voor de troepen staat. Schuin daarachter staat een nog hoger opperhoofd dat waarschijnlijk kijkt of het wel goed gaat. Ik kan natuurlijk niet verstaan wat er wordt gezegd, maar heb mij laten vertellen dat er dan de puntjes op de i worden gezet over bedienen, nieuwe producten en productie en zo. Beneden naast onze flat is een wasserij en ook daar vindt iedere ochtend zo’n ceremonie plaats. Keurig in het gelid, gezichten in de plooi, en de pinken langs de zijkant van de broek. Ook de vele bewakers van onze compound houden dagelijks zo’ n oefening. Dat verklaart dat het hier erg rustig en veilig en schoon is, natuurlijk, en ze houden vaak keurig het hekje voor je open zodat je dat niet zelf met je pasje hoeft te doen. Effectief dus dat soort oefeningen.

Binnen de universiteit heb ik dit soort exercities voor de professors niet gezien, en binnen CESL doen we het ook niet voor de staf.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Ook interessant:

Scroll naar boven