EU maant Nederland over consumentenkrediet

Delen:

De Europese Unie vindt dat Nederland zo snel mogelijk meer rechten moet geven aan consumenten die geld lenen. De Europese Commissie eist dat Den Haag de nationale wetgeving aanpast aan Europese afspraken.

Dat maakte de commissie woensdag bekend. Volgens de commissie is niet duidelijk of Nederland de vereiste stappen heeft gezet. Als Den Haag niet binnen twee maanden met een bevredigend antwoord komt, dan kan de commissie Nederland voor de rechter slepen.

De commissie wil consumenten meer zekerheid geven als zij geld lenen, ook in een ander EU-land. Zo moet overal duidelijkheid komen over bijvoorbeeld het jaarlijkse kostenpercentage voor een krediet.

Nederland had de Europese afspraken al voor 11 juni moeten uitvoeren. De commissie tikte woensdag ook zes andere landen op de vingers. (bron: ANP)

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven