Eurofiber koopt tweede datacenter

Delen:

Glasvezelaanbieder Eurofiber neemt datacenterdienstverlener Dataplace over en voegt daarmee een tweede regionaal datacenter aan zijn portefeuille toe. De eigenaar en oprichter van Dataplace, Gerben van der Veen, geeft na de overname leiding aan de datacenteractiviteiten binnen de Eurofiber Group.

Adviseurs Eurofiber (Alex Goldblum):
Houthoff Buruma (Jan-Paul van der Hoek, Maurits de Haan, Tessa Rozendal, Arthur Kleijn, Martine Bijkerk, Barbara Nederhof)

Adviseurs Dataplace (Gerben van der Veen):
Janssen Broekhuysen (Jeroen Bleeker, Jurrien Duijker)

Maurits de Haan, dealmaker voor Houthoff Buruma: “Houthoff Buruma heeft in het verleden een aantal deals met Eurofiber gedaan, zoals de overnames van UNET en Isilinx in 2013 en we hebben sindsdien altijd een goede band onderhouden met het management. Bij deze deal waren we vanaf de beginfase nauw betrokken bij het transactieproces en de onderhandelingen. Er speelden ingewikkelde structureringsvraagstukken die samenhingen met de acquisitie en de integratie van Dataplace binnen de bestaande datacenter-business van Eurofiber. Meerdere structuren zijn de revue gepasseerd en uitgewerkt. Dat proces heeft zich helemaal aan het begin van de transactie afgespeeld, nog vóór de due diligence, dus tegen de tijd dat we de due diligence begonnen was er een heldere gedachte over de structuur. Dat was erg prettig. Wij hebben vervolgens de juridische due diligence voor onze rekening genomen, meegedacht over de structurering van de transactie en de lead genomen bij het voorbereiden van de transactiedocumentatie.
“Enerzijds lijkt dit misschien een op zichzelf staande overname van een regionaal datacenter, maar dit is voor Eurofiber een heel logische acquisitie, die haar bestaande regionale propositie versterkt. In de transactie speelden daarom ook integratievraagstukken: hoe opereert Dataplace straks binnen die bestaande propositie en wat wordt de rol van het management van Dataplace? Ook op dat vlak hebben wij Eurofiber geadviseerd. Gedurende het gehele proces is zeer nauw en intensief samengewerkt met het team van Eurofiber, zowel voor wat betreft de juridische als commerciële aspecten van de deal.
“Gezien de deals die nu lopen en in de lucht hangen, verwachten wij in het laatste kwartaal van het jaar nog een aantal grote transacties en behoorlijk wat transacties in het middensegment. Als wij één sector zouden moeten noemen die er daarbij uitspringt, dan zou dat misschien energie zijn, maar eigenlijk lijkt de drukte in alle sectoren aan te houden.”

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven