Europees Hof kan werkdruk niet aan

Delen:

Het Europees Hof van Justitie in Luxemburg heeft de afgelopen jaren te maken gehad met een ‘ongekende toename’ van het aantal zaken. Om de werkdruk en de lange beslistijden terug te dringen zijn maatregelen nodig.

Dat staat in een opiniestuk van Marc Jaeger, president van het Gerecht van eerste aanleg van het hof, in het Financieele Dagblad van woensdag. Volgens Jaeger moeten er meer rechters bijkomen of moet er een aparte rechtbank voor het merkenrecht worden ingesteld.

Bij het Gerecht van eerste aanleg kunnen burgers, bedrijven en EU-lidstaten beroep aantekenen tegen EU-besluiten. Het aantal beroepen is in de periode tussen 1998 en 2008 met 160 procent gestegen tot 629 per jaar. Vooral op het gebied van het mededingingsrecht en het merkenrecht krijgen de rechters in Luxemburg steeds meer zaken te behandelen.

De werkdruk bij het hof kan verder toenemen, als binnenkort het nieuwe EU-verdrag geratificeerd wordt. Dat verdrag maakt het nog makkelijker om bij het Gerecht van eerste aanleg bezwaar te maken tegen EU-besluiten. (Bron: ANP)

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven