Experiment met adolescentenstrafrecht succesvol

Delen:

duim-omhoogDe strikte grens tussen jeugd- en volwassenenstrafrecht vervalt. De Tweede Kamer stemde deze week in met het wetsvoorstel dat dit regelt. Jongeren van 15 tot 23 jaar kunnen in de toekomst als minderjarige of als volwassene worden berecht, afhankelijk van onder meer hun ontwikkelingsniveau. Dat vereist wel nauwe samenwerking van de betrokken instanties. In Almelo en Groningen is al succesvol geëxperimenteerd met het adolescentenstrafrecht.

De reclassering, rechtbank en het parket in Almelo zijn uiterst tevreden over de gezamenlijke aanpak. “Onze bevindingen zijn zeer positief, vooral wat betreft de samenwerking van de ketenpartners”, zegt jeugdofficier van justitie Carlo Dronkers in een bericht op rechtspraak.nl. “Die blijkt zo vloeiend te kunnen lopen, dat willen we vasthouden.”

Klik voor het gehele bericht hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven