Familie Wintermans neemt 50% van de aandelen van NTS-Group over

Delen:

De familie Wintermans, eigenaar van sigarenconcern Agio, neemt van 50% van de aandelen in het technologiebedrijf NTS-Group over en heeft de intentie om de resterende aandelen op termijn te verkrijgen. De NTS-Group ontwikkelt, vervaardigt en assembleert opto-mechatronische systemen, modules en componenten voor internationale machinebouwers.

Adviseurs familie Wintermans (Agio Cigars):
CMS (Roman Tarlavski, Christian Delgado, Damia van Laarhoven, Martijn van der Bie, Dominique van Voorst tot Voorst, Jacqueline Feld, Suzanne Reintjes, Barbara Veldmaat, Fleur Assendelft de Coningh, Edmon Oude Elferink, Rogier de Vrey), Rabobank Rembrandt F&O (Jan-Willem Ditters, Philippe Noorderhaven)

Adviseurs verkopende aandeelhouders:
AKD (Luc Defaix, Erwin Rademakers, Petra de Jong, Inan Akdeniz, Cees Dekkers, Sabina Smallegange, Anna Fredova)

Roman Tarlavski, dealmaker voor CMS: “Hoewel de familie Wintermans al in de machinebouw zit, was deze transactie qua omvang en sector een hele belangrijke investering voor de familie. Wij waren het vrij snel met verkopers eens over de koopovereenkomst maar de complexiteit rondom een aantal aspecten van de aandeelhoudersovereenkomst bracht de nodig dynamiek met zich mee. De samenwerking met AKD was uitstekend en alle adviseurs hadden oog voor de belangen van de andere partij en de aard van de samenwerking die partijen nastreven. Familiebedrijven zijn in tegenstelling tot andere investeerders gericht op de zeer lange termijn. Alle beslissingen worden genomen met inachtneming van de belangen van de volgende generatie en moeten passen binnen de waarden die door vorige generaties zijn ontwikkeld en toegepast. Daarbij gaat het doorgaans om echte ondernemers, waarbij het ondernemerschap en de noodzaak om te ondernemen van vader op zoon worden doorgegeven. Zij zijn zich vaak ook erg bewust van hun maatschappelijke taak als wekrgever. Dat bepaalt hun manier van denken en aanpak. Of ik na de deal nog een sigaar gerookt heb? Het closingdiner moet nog plaatsvinden. Het is erg moeilijk om bij Agio betrokken te zijn een geen sigaren te roken. Ik ben op mijn 30ste gestopt met roken maar heb een aantal keren tijdens de onderhandelingen gewankeld. Na de closing op vrijdagmiddag hebben wij een biertje met Agio en de andere adviseurs op het terras gedronken. De sigaren vlogen mij om de oren maar ik heb de verleiding kunnen weerstaan, ondanks een lang betoog van de cliënt dat hij ze nooit over de longen rookt en dat het dus geen kwaad kan. Ik zet mij schrap voor het closingdiner.”

Luc Defaix, dealmaker voor AKD: “De deelname is een signaal dat NTS-Group het karakter van een familiebedrijf wenst te behouden. Door deze deelname heeft NTS-Group nu, naast Te Strake, een tweede financieel krachtige aandeelhouder. Het is de intentie van de aandeelhouders om te blijven investeren in technologie en infrastructuur en NTS-Group de mogelijkheid te bieden vanuit een financieel gezonde basis verder te groeien. NTS-Group en haar aandeelhouders zijn reeds lang bestaande relaties van AKD. Mede om deze reden konden we goed aanvoelen wat voor de aandeelhouders van NTS-Group belangrijk was bij het aangaan van deze transactie. De transactie past in een reeks belangrijke ontwikkelingen voor de zuidelijke regio, waarbij twee sterke partners elkaar hebben gevonden. Wij zijn diep geworteld in de Zuidelijke regio en hebben dan ook met veel genoegen aan deze transactie gewerkt.”

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven