Familierechtadvocaat start actie tegen kindermishandeling

Delen:

Wampie van Arkel
Wampie van Arkel

Toeval of niet – het Centraal Bureau voor de Statistiek meldde onlangs dat in Zwijndrecht meer kindermishandeling voorkomt dan in de rest van het land. Familierechtadvocaat Wampie van Arkel kwam in actie en gaat collega-advocaten mobiliseren om dit een halt toe te roepen.

Wampie van Arkel (foto) is betrokken bij meerdere initiatieven om echtscheidingstrajecten beter te stroomlijnen en bij escalaties tijdig aan de bel te trekken. Maar wat in Rotterdam goed is geregeld, is in Hendrik-Ido-Ambacht, waar Van Arkel kantoor houdt, nog een lacune. Rotterdam heeft ervoor gezorgd dat in de regio mensen in instanties die iets met scheidingen te maken hebben, elkaar kennen. Er worden workshops en pitches georganiseerd opdat het veld weet wie wat doet, zodat ze naar elkaar kunnen verwijzen en elkaar kunnen inschakelen. Zoiets was in Hendrik-Ido-Ambacht en in Zwijndrecht – waar relatief veel kindermishandelingen voorkomen – ook hard nodig.

Van Arkel: “In een bericht op Facebook vroeg ik me af waarom er in onze gemeenten niet meer aandacht is voor vechtscheidingen en kindermishandeling. Dezelfde dag kreeg ik al steun van twee andere familierechtadvocaten én lieten de gemeenten Hendrik-Ido-Ambacht en in Zwijndrecht weten dat ze het nu echt op de agenda gaan zetten. Als dat echt vorm gaat krijgen, gaan we nog meer familierechtadvocaten mobiliseren.”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven