Familierechtadvocaten stoppen massaal met gefinancierde rechtsbijstand

Delen:

Uit onderzoek onder ruim 950 familierechtadvocaten, aangesloten bij de vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS), blijkt dat ruim 82% van de ondervraagde familierechtadvocaten stopt met het verlenen van gesubsidieerde rechtsbijstand als de bezuinigingsplannen van de staatssecretaris Teeven (Veiligheid en Justitie) worden doorgevoerd. Dat staat in een bericht op een website van vFAS.

Vorige week werd bekend dat Teeven plannen heeft om nog eens 100 miljoen extra op de gefinancierde rechtsbijstand te bezuinigen. Die bezuiniging komt bovenop de eerste tranche van 50 miljoen euro in 2009 en de tweede tranche van 50 miljoen euro van 2010 die nu bij de Eerste Kamer ligt.

De vFAS concludeert dat indien de bezuinigingen worden doorgevoerd het voor duizenden burgers met een laag inkomen praktisch onmogelijk wordt gemaakt om in de toekomst bijstand te krijgen van een deskundige familierechtadvocaat of-mediator. vFAS-voorzitter Rob van Coolwijk licht toe: “De staatssecretaris verwacht van de advocatuur dat zij nog verder onder de kostprijs gaan werken dan nu al het geval is. Dat is niet langer haalbaar. Door de bezuinigingen komt de positie van rechtzoekenden ernstig in gevaar. Dat is zeer kwalijk voor een rechtstaat als Nederland”.

Klik voor het gehele bericht hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven