Fashion Fund I verkoopt alle aandelen Vilebrequin

Delen:

Het in Nederland gevestigde private equity fonds Fashion Fund I verkoopt alle aandelen in het Zwitserse Vilebrequin aan het Amerikaanse G-III Apparel. Vilebrequin is sinds haar oorsprong (St. Tropez, 1971) wereldwijd actief in exclusieve bad- en strandmode en accessoires. Het merk wordt wereldwijd verkocht via een exclusief netwerk van boetiekwinkels in locaties als Parijs, Monaco, St. Tropez, Rome, Portofino, New York, Palm Beach, Beverly Hills en Hong Kong.

Adviseurs Fashion Fund I BV:
Eversheds Faasen (Jan ter Horst, Tom van Wijngaarden, Rogier de Haan), Eversheds AG (Oliver Beldi), Eversheds Nicea (Juan Eugenio Díaz Hidalgo), Morgan Stanley

Adviseurs G-III Apparal Group Ltd:
Dirkzwager (Ton Lekkerkerker, Anne Claire Sillevis Smitt), Fulbright & Jaworski (Neil Gold, Manny Rivera), Meyerlustenberger Lachenal Avocats (Christophe Rapin), Barclays

Jan Ter Horst en Tom van Wijngaarden, dealmakers voor Eversheds Faasen: “De transactie werd ingezet met een controlled auction. Uiteindelijk werd principe overeenstemming bereikt met G-III. Het internationale aspect was bijzonder, met name de internationale vertakking van Vilebrequin die aanleiding was voor intensief contact met diverse buitenlandse advocaten. Daarnaast speelde een rol dat de deal door G III vanuit Amerikaans perspectief werd bekeken, mede omdat het voor deze partij de eerste transactie in Europa was. Door beide partijen is op alle essentiële punten echter steeds constructief naar een oplossing gezocht met uiteindelijk een prima resultaat. Wij kennen Fashion Fund al langer; in 2007 begeleidden wij ook de aankoop van Vilebrequin door Fashion Fund. Het moment waarop definitief duidelijk werd dat de deal door zou gaan en er geen belemmeringen meer waren om naar de closing toe te werken, werd door alle partijen uiteraard als hoogtepunt ervaren. Voor de komende periode verwachten wij een doorlopende stroom van overnames en desinvesteringen, met name in het midden–segment. Wij merken steeds weer opnieuw dat buitenlandse partijen, veelal strategische kopers, interesse hebben in overnames van Nederlandse bedrijven of onderdelen daarvan. Als onderdeel van Eversheds International worden wij voor dergelijke transacties zeer regelmatig ingeschakeld.”

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven