Film ‘Kleine Delicten’ toert langs filmhuizen

Delen:

kleine delicten 1Welke verhalen gaan er schuil achter kleine delicten als een diefstalletje? Wie dat wil zien kan de film Kleine Delicten van regisseur Jaap van Hoewijk bekijken. De film toert vanaf 22 augustus langs Nederlandse filmhuizen en wordt op 21 september uitgezonden door de VPRO op NPO2.

Jaap van Hoewijk is gefascineerd door ‘huis-, tuin- en keukenzaken’ en volgde daarom zittingen van de politierechter in Haarlem. De regisseur vraagt zich af: zou ik daar zelf ook als verdachte kunnen zitten? En hoe zou ik als rechter oordelen?  Het zijn verhalen over het menselijk tekort; mannen en vrouwen die de weg zijn kwijtgeraakt, die pech hebben en een enkeling die onverbeterlijk lijkt.

Na de filmvertoningen in de filmhuizen is regisseur Jaap van Hoewijk aanwezig voor een nagesprek. Ook hoofdpersonen uit de film doen mee aan deze gesprekken. Klik hier voor speelplan.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven