Filmpje Corjo Jansen (Radboud) 100.000 keer bekeken

Delen:

Beeld bij Corjo JansenEen filmpje waarin hoogleraar Corjo Jansen (Radboud Universiteit Nijmegen) zijn studenten uitbundig aanspoort om trots te zijn op hun vak heeft meer dan 100.000 views geoogst op Dumpert. Het gaat om een film met de titel ‘Rechtenprofessor flipt compleet’. Corjo Jansen, hoogleraar Rechtsgeschiedenis, trekt tijdens een college op geheel eigen wijze van leer tegen een zaal ‘lamzakken’.

De rode draad van het betoog van Jansen is dat de rechtenstudenten gerust wat trotser mogen zijn op de studie die ze doen. In tegenstelling tot psychologie (‘dat stelt geen donder meer voor’) en geneeskundestudenten (‘binnenkort kunnen ook mbo’ers opereren’) volgen zij wél een mooie studie. Of, in de woorden van Jansen: “Jullie zijn juristen! Laat dat dan zien.”

Hij raadt studenten aan een T-shirt met ‘I love Law’ te dragen. Daarna zegt hij: “We nemen de UB over, daar zitten allemaal sukkels van bedrijfskunde, van geneeskunde, van psychologie.” Ook vertelt hij dat natuur- en scheikundestudenten niet veel voorstellen: “Nerds zijn het! Daar komt geen stom woord uit – slecht in bed.”

In een reactie zegt decaan van de rechtenfaculteit prof. Steven Bartels desgevraagd: “Het betrof slechts een zeer klein gedeelte van zijn college, vlak voor de pauze. Dit deel van het optreden van mijn collega Jansen was duidelijk bedoeld als aanmoediging voor de rechtenstudenten in de zaal om trots te zijn op hun vak en er hard voor te werken.”

Bartels noemt het pleidooi van Jansen ‘een terechte aanmoediging’. “U begrijpt net zo goed als ik dat de vorm humoristisch bedoeld was. Meer valt er volgens mij niet over te zeggen.” Tegenover het universiteitsblad Vox heeft Jansen eerder gezegd dat zijn betoog duidelijk ironisch is en dat hij niet te spreken is over de verspreiding van het filmpje.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven