Finalisten ‘Beste onafhankelijke jurist’

Delen:

DILA

Voor het eerst strijden dit jaar niet drie, maar vier kandidaten om de titel van beste ‘Dutch Independent Legal Professional’ (DILA). Jurgen Kappert, Marjan Klerkx, Maarten Steyerberg en Paul Tekstra gaan op 24 januari uitmaken wie zich het hele jaar de beste onafhankelijke jurist van het land mag noemen. Hun referenties zijn nagelbed, het publiek heeft op ze gestemd en de door hen ingediende cases zijn door de jury beoordeeld.

Lovende referenties

Een aantal juristen dankt hun toelating tot de finale vooral aan de case die ze inleverden. Daaruit bleek namelijk hun responsiveness, toegevoegde waarde voor de klant en positieve bijdrage aan de beeldvorming van de onafhankelijke jurist. Bij twee finalisten ging het om de afweging tussen publieksstemmen versus enorm lovende referenten. De jury kon dan ook niet anders dan beiden tot finalist aanwijzen. Dit betekent dat voor het eerst vier en niet drie kandidaten door zijn naar het DILA diner op 24 januari waar zij zullen strijden om de Award.

Responsiveness als criterium

Dit jaar was de vraag hoe responsive de juristen zijn een extra criterium voor de jury. Marijn Rooymans van het organiserende Netwerk Ondernemende Juristen licht dat toe: “Hoe snel en hoe goed reageer je op de behoeften van je klant, (hoe) signaleer je die, ben je ‘samenwerkingsminded’ en lever je je klant altijd een oplossing waarmee hij verder kan? Op die onderwerpen scoorden de finalisten alle vier erg goed.”

Er waren in totaal twintig zelfstandige juristen genomineerd. Volgens Rooymans is het niveau van alle genomineerden voor de DILA 2016 buitengewoon hoog. “Het aantal zelfstandige juristen en advocaten in de top van de markt groeit al jaren.”

Lees meer over:

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven