Finalisten Internet Scriptieprijs 2011 bekend

Delen:

De finalisten voor de Internet Scriptieprijs 2011 zijn bekend. Deze prijs wordt uitgereikt aan de student met de beste juridische masterscriptie over internet. Tijdens het symposium ‘Nieuws op internet, information wants to be free’, dat wordt georganiseerd door advocatenkantoor Brinkhof en internet provider XS4ALL op donderdag 13 oktober, wordt de winnaar bekendgemaakt.

Finalisten voor de prijs zijn dit jaar:

Matthijs van Bergen, “Discriminatie op de digitale snelweg: een kink in de kabel? Een grondrechtelijk perspectief op de discussie over netneutraliteit“, Universiteit van Amsterdam;

Marieke Haan, “Are you really just a Social Network Site user? A study on Article 2(d) Directive 95/46/EC in relation to Social Network Sites“, Rijksuniversiteit Groningen;

Alicia Schalkwijk, “Geneesmiddelenverkoop op internet, de gevaren voor de gezondheid voor de Europese burgers, de inbreuken op de intellectuele eigendomsrechten van de farmaceuten en schadevergoedingsmogelijkheden“, Universiteit Utrecht.

Op het symposium komen naast de finalisten verschillende interessante sprekers aan het woord. Zij geven hun visie op (de regulering van) nieuws en informatie op het internet. Het symposium wordt ingeleid door Niels Huijbregts (woordvoerder public affairs van XS4ALL). Daarna licht Nico van Eijk (hoogleraar Media- en Telecommunicatierecht aan de UvA) toe waar netneutraliteit nu echt over gaat en gaat Quinten Kroes (advocaat bij Brinkhof) in op de Wet bescherming persoonsgegevens als toetssteen voor uitingen op internet. Jens van den Brink (advocaat bij Kennedy van der Laan) besluit het symposium met een bijdrage over de (on)mogelijkheid en de (on)zin van het indammen van uitingsvrijheid op internet.

Datum: 13 oktober 2011, 13.30 – 18.00

Plaats: Felix Meritis, Amsterdam

Aanmelding: kosteloos via internetscriptieprijs.nl/aanmelden

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven