Juridisch nieuws

Fiscale samenwerking kantoren Noord-Nederland

Foto: Pixabay

Het Friese kantoor Rotshuizen Geense Advocaten en PlasBossinade advocaten en notarissen (Groningen) gaan samenwerken op het gebied van fiscale advocatuur. Voor Rotshuizen Geense is dit de gewenste stap naar een bredere dienstverlening. PlasBossinade ziet de aanwezigheid van haar fiscaal advocaten in Leeuwarden als een versterking van de eigen positie in Nederland.

Bij PlasBossinade (27 advocaten) werken vier fiscaal advocaten, twee notarissen met een fiscale deskundigheid en meerdere fiscale paralegals. Het kantoor heeft sinds de jaren ’80 een fiscale praktijk. “Maar het interdisciplinaire karakter voert daarbij vaak de boventoon”, zegt Leen Hooites, die leiding geeft aan het fiscale team.

Volgens advocaat/partner Cynthia Grondsma, bestuurder bij Rotshuizen Geense Advocaten (elf advocaten) creëert de samenwerking op het gebied van fiscaal recht, inclusief fiscaal strafrecht, voor haar kantoor een sterkere positie in de Friese markt. “Wij beschikken niet over gespecialiseerde fiscaal advocaten. Met die aanvullende en ondersteunende dienstverlening creëren wij meerwaarde voor onze relaties en nieuwe klanten.” De fiscale advocaten van PlasBossinade zullen fysiek aanwezig zijn in het kantoor van Rotshuizen Geense.

Voor PlasBossinade betekent de samenwerking dat de Friese markt ook voor dit Gronings kantoor wordt opengesteld. “We kunnen als fiscale advocaten nu gebruik maken van het netwerk en de infrastructuur van Rotshuizen Geense”, zegt Hooites. “Door deze samenwerking slaan wij een nieuwe weg in die ons beider positie zal versterken.” Dat komt, volgens Hooites, omdat fiscale zaken vrijwel altijd een spin-off hebben naar andere secties, zoals ondernemingsrecht, vastgoed, aansprakelijkheid en insolventie. Daarvan gaan beide kantoren profiteren.”

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Recente vacatures

Recente vacatures

Winkelmand