Flinke subsidiekorting NVvR nagenoeg een feit

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

De Nederlandse Vereniging voor Rechtspraak (NVvR) wordt naar verwachting weer flink gekort op subsidie. Het bestuur houdt er ernstig rekening mee vanaf 2018 jaarlijks 190.000 euro minder subsidie in het laatje komt. Dit jaar kreeg de vereniging nog 645.000 euro van het ministerie van Veiligheid & Justitie.

De vereniging publiceerde dat in een persbericht in aanloop naar de stemmingen over de amendementen bij de Begroting van Justitie & Veiligheid moeten nog komen. Hoewel de daadwerkelijke subsidie daar pas definitief wordt vastgelegd, voorspelt de NVvR na gesprekken met het ministerie dat het niet is gelukt de korting af te wenden.

De korting is een flinke tegenslag voor de NVvR, die naar eigen zeggen ‘juist weer in een stijgende lijn zit’, ondanks dat de subsidie de afgelopen jaren al behoorlijk is teruggeschroefd van 867.000 euro in 2016 naar 645.000  euro dit jaar. Vanaf volgend jaar zal dat dus waarschijnlijk op jaarbasis 190.000 euro minder worden.

Het bestuur onderzoekt de komende periode hoe het deze financiële tegenslag gaat verwerken en waar geld zal moeten worden bespaard. “Je kan denken aan het niet meer kunnen organiseren van een jaarcongres,” zegt een woordvoerder van de NVvR. “Maar dat zijn natuurlijk ook maar druppels op de gloeiende plaat.”

Op de vraag hoe de vereniging het op lange termijn financieel gaat gooien antwoordt de woordvoerder: “We kijken voor nu alleen naar volgend jaar. Wat daarna komt, daar kun je alleen naar gissen.”

Als er meer bekend is over de begroting voor volgend jaar, zal de vakbond de leden weer op de hoogte stellen.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Gemeente Pijnacker-Nootdorp zoekt een

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top