Flint Group neemt Xeikon over

Delen:

Flint Group, een in Luxemburg gevestigde toeleverancier van de grafische industrie en verpakkingsindustrie neemt het Nederlands-Belgische grafisch bedrijf Xeikon over. Verkopende partijen zijn de Nederlandse investeringsmaatschappij Bencis en de Belgische branchegenoot Gimv. Flint Group heeft in totaal 6800 mensen in dienst, die in 2014 wereldwijd een omzet genereerden van 2,1 miljard euro.

Adviseurs Flint Group:
Baker & McKenzie (Mohammed Almarini, Imre Yousef Yengej, Youri van ‘t Hul)

Adviseurs Xeikon NV:
Loyens & Loeff (Filip Saelens, Louis-Hubert Pacco, Marga Caproni, Ralph Leeuwrik, Petra van Straten)

Adviseurs Bencis Capital Partners:
Allen & Overy (Pierre-Olivier Mahieu, Annelies van der Pauw, Stefan Spaans, Cecile Witlox)

Mo Almarini, dealmaker voor Baker & McKenzie: “Voor Flint Group, al lange tijd een cliënt van Baker & McKenzie, is deze acquisitie van groot strategisch belang omdat deze Flint Group in staat stelt haar groeiplannen op het gebied van digital printing producten en services aanzienlijk te versnellen. Xeikon heeft al een goede reputatie in die markt en de overname sluit daarom perfect aan bij de plannen van Flint Group.
Omdat Xeikon een flink aantal buitenlandse vestigingen heeft is de transactie per definitie complexer van aard in vergelijking met deals die zich alleen in Nederland afspelen. Het due diligence onderzoek vond dan ook plaats met hulp van verschillende Baker & McKenzie vestigingen. Wij hebben vanuit Amsterdam het wereldwijde due diligence onderzoek gecoördineerd met hulp van een van onze Legal Project Managers, een trend die je steeds vaker ziet bij crossborder overnames. In combinatie met de tijdsdruk die over het algemeen op dit soort transacties zit, is het altijd een uitdaging om alle werkstromen goed te coördineren zodat de gestelde tijdslijnen gehaald worden.
Een transactie waar een private equity fund bij betrokken is geeft daarnaast altijd een extra dimensie aan een deal. Private equity funds sturen bij een exit doorgaans aan op een deal met zo min mogelijk garanties en overige zekerheden, terwijl een koper uiteraard op zoek is naar voldoende comfort in het kader van een transactie. De dynamiek van onderhandelingen bij dergelijke deals is altijd interessant en begrip van hoe private equity partijen opereren in combinatie met betrokken adviseurs is dan key om de deal te kunnen laten slagen.”

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven