Fonds Slachtofferhulp nomineert scripties voor Jan van Dijk Award 2016

Delen:

15 nov Fonds SlachtofferhulpVier rechtenstudenten zijn nog in de race om de Jan van Dijk Award in de wacht te slepen. De scriptieprijs, die 23 januari wordt uitgereikt, wordt toegekend aan de beste masterscriptie op het gebied van victimologie, de rechten van en/of hulpverlening aan slachtoffers.

De genomineerden zijn Roy Bertjens (Universiteit Maastricht, Detecteren van valse aangiftes van verkrachting, Jeltsje Cusveller (VU Amsterdam, Compensatie voor de slachtoffers van mensenhandel, Margo Jansen (Tilburg University, Disclosing child sexual abuse. A systematic literature review en Natascha Sprado (Erasmus Universiteit Rotterdam, Effecten van informatie (on)rechtvaardigeid op agressie bij UWV-klanten. De winnaar ontvangt een bedrag van € 1.750,-.

De inzendingen zijn beoordeeld door een jury bestaande uit Arendo Joustra (hoofdredacteur Elsevier), Carlijn de Roos (klinisch psycholoog/psychotherapeut en coördinator CSG Zuid-Holland), Ineke Sybesma (directeur Fonds Slachtofferhulp), Piet Hein van Kempen (hoogleraar straf- en strafprocesrecht, Radboud Universiteit Nijmegen), Richard Korver (strafrechtadvocaat) en Peter van der Velden (hoogleraar victimologie, Tilburg University). De jury wordt voorgezeten door Van der Velden, die is verbonden aan INTERVICT en begin 2013 Jan van Dijk opvolgde als houder van de Pieter van Vollenhoven leerstoel.

Initiatiefnemers van deze prijs zijn het Fonds Slachtofferhulp en het ministerie van Veiligheid en Justitie. Met de award streven zij naar meer aandacht in het universitair onderwijs voor de positie van het slachtoffer en wetenschappelijk onderzoek naar slachtofferschap.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven