Fors meer juridische opdrachten in alle sectoren

De omzet van detacheerders was in het vierde kwartaal van 2020 gemiddeld bijna 11 procent hoger dan in het kwartaal daarvoor. De stijging komt vooral door de ondersteuning bij de coronamaatregelen van de overheid, waarbij extra juristen worden ingezet. Ook 'overall', in alle sectoren, nam het aantal juridische opdrachten toe, met bijna twintig procent.

Delen:

Fors meer juridische opdrachten in alle sectoren
Foto: Pixabay

Dat blijkt uit de laatste MarktMonitor die de Vereniging van Detacheerders Nederland (VvDN) heeft uitgebracht.

Kleine daling

De omzet van detacheerders was in het laatste kwartaal van 2020 zelfs 2,5 procent hoger dan die in het vierde kwartaal van het jaar ervoor. In het derde kwartaal van 2020 was de omzet nog 3 procent lager dan het kwartaal ervoor, en in het tweede kwartaal was deze met zes procent gedaald ten opzichte van het eerste kwartaal. Maar over heel 2020 was de omzet slechts 0,4 procent lager dan in 2019.

Extra juristen

De forse stijging komt vooral door de ondersteuning bij de coronamaatregelen van de overheid, zegt VvDN-voorzitter Maikel Pals. Daarbij moet gedacht worden aan de extra inzet van juristen, die de overheid onder meer adviseren bij de uitvoering van de NOW-regeling en ondersteunen bij de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo).

Vertrouwen

Het aantal juridische opdrachten is ook ‘overall’ in alle sectoren gestegen, met 18 procent. “Ook ondernemingen doen veel beroep op juridische bijstand en dat zien de detacheerders terug in de opdrachten”, aldus Pals.

“Er is ondanks deze lastige periode vertrouwen onder detacheerders”, concludeert Pals. “Daar waar het aantal gedetacheerden in een bepaalde sector terugvalt (belevingssector 0% omzet), zie je juist andere sectoren opleven. Zo zien we dat als gevolg van corona de omzet in de publieke sector juist met 9% ten opzichte van het vorige kwartaal is gestegen. Deze sector laat nu al twee jaar kwartaal op kwartaal groei zien en is ten opzichte van het eerste kwartaal in 2019 met 36% gegroeid.”

De VvDN verwacht dat positieve ontwikkeling ook dit jaar doorzet.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven